duminică, 10 noiembrie 2013

Primul TU TU!!!

Nu am mai postat demult aici si ar fi fost cazul! Insa acum am facut ceva pentru o zi de nastere. Este fi-miu invitat la o aniversare si cum eu nu stiu ce sa cumpar unei fetite m-am gandit sa-i lucrez ceva. Initial vroiam colanti, ca eu sunt experta in colanti rade dar a venit Mnarcisa cu ideie sa-i fac un..... TU TU. Mie nu imi plac tu tu-urile innodate, asa ca eu l-am cusut.

Am folosit 3m de tul roz(desi am cumparat 6m) am taiat la dimensiuni diferite bucatile de tul, cam la 1-2 cm diferenta intre ele, nu am vrut sa se ridice prea mult. Sunt 5 straturi de tul roz, am incretit dupa metoda Karinei. Am facut captuseala, am incheiat-o, am impartit-o in 4, apoi am dat iar jumatatea la partile alea 4. Am prins in ace primul strat de tul pe captuseala si intre ace am facut cute cute cu mana , se fac foarte usor. Asa am facut toate stratiurile, doar puneam tulul in ace, se aranjeaza singur. La ultimile 2 traturi a fost mai greu, era infoiata rau pe masina, eu nu prea am spatiu unde lucrez. Pentru ultimul strat am luat tul cu sclipici, MOV, 1 m, am taiat banda de 25 cm, 2 benzi si le-am suprapus putin, le-am incretit si gata, efectul este maxim! Mai greu a fost sa atasez banda elastica de toate straturile. Daca initial credeam ca o pun pe triplock, nu mergea oricum, am urmat sfatul Karinei si am pus-o cu  zig zag. E cam ciobanita dar sta. 7 straturi + elasticul, mi-a cam sarit pe cusatura, poate trebuia schimbat acul, nu am mai avut rabdare. Ar fi trebuit sa-i fac si o floare in par dar nu a mai fost timp, am inceput-o pe la 6 seara si am terminat-o la 9.

PURTATA de fi-miu rade



aici se vede dublura, este material de la Zsofia:



detaliu bentita:



sper ca si urmatoarele creatii ale mele pentru copii sa fie urmate de poze facute pe ei rade nu cu hainele pe jos. A fost foarte incantat copilul si asa a zburdat cu fusta, zice vrea si el una Smile)) si a mai vazut el la fetite si ce o sa-i placa Alexiei!!!

Va multumesc Mnarcisa si Karina, fara voi nu ar fi iesit asta!

persoanele mentionate in postare (si in toate postarile mele) le gasiti pe lucrudemana.com, un forum de suflet, creat pentru iubitoarele de croitorie in special si iubitoarele lucrului de mana in general! 


4 comentarii:

  1. E super si Petru un scump! Am si eu pregatit tul pentru nepotica, nu am mai apucat sa-l fac, dar trebuie ca i-am promis... Sunt curioasa daca-mi va iesi. PUP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are cum sa nu-ti iasa la experienta ta! abia astept sa-l vad!

    puuup!

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte frumos si reusit tutu-ul!Baiatul un dulce!Auzi,vrea si el!

    RăspundețiȘtergere