joi, 16 iunie 2011

Tutorial cearceaf plic

Tot din categoria lenjerii sa va arat cum se face un cearceaf de plapuma plic. Recunosc ca si eu am aflat abia acum 5 ani Embarassed si fac lenjerii de-o viata.... omul cat traieste invata.

Masuram cat are pilota/ plapuma, in cazul meu are... 2,20 m cu 1,80 m, tocmai de-aia eu nu gasesc in comert lejerii pe masura noastra si pernele la fel ciudate, plus cearceaful care la mine e husa.... nu asta conteaza, plicul etse acum important!

Nu stiu cat de clare or sa fe pozele, materialul nu ma ajuta si sunt facute pozele si pe semiintuneric (altfel ar fi fost cu copilul din dotare)

Masuram materialul, eu am facut pe plicul necusut (pe laterale) deci ai chiar 2,20 m cu 1,80m, materialul se pune in 4.
Masori cam cat crezi tu ca vrei de mare gaura, raportat la marimea cearceafului desigur (daca ai mai mic decat asta se schimba masurile)

La mine a fost 42 cm cu 30 cm.

faza 1 - masuram


faza 2 - taiem coltul






faza 3 - se desface materialul. Asa arata dupa ce am taiat.


faza 4 - avem coltul de material ramas


faza 5 - taiem coltul, eu l-am taiat la 5,5 cm, dar puteti sa-l faceti de 10 cm, data viitoare eu asa il fac.

faza 6 - asa arata primul romb taiat, pusa pe langa "gaura"


faza 7 - acum taiem din loc in loc (daca aveti model se tine seama si de el sa nu se strice) de fapt taiat la jumatate de ex.


faza 8 - prins pe material cu ace


faza 9 - acum se desfac si celelalte bucati pentru a se alege parti din material cu model ca sa se incadreze frumos in respectivele locuri libere.


faza 10 - cu bucatile prinse in bolduri.


faza 11 - un detaliu ca nu stiu cat se vede


se cos bucatele de material la masina, apoi se coase pe cearceaf cu fata in interior (fata pe dos), se calca, se intoarce, se calca iar, apoi se baga iar in masina liniara se tigheleste frumos conturul.

Posibil sa fi sarit vreo faza.

GATA - Asa arata la gata.



Spor maxim!

P.S. Desi nu stiu cate persoane or sa foloseasca acest tutorial, nici macar eu nu mai fac asa cearceafurile (decat la cerere), m-a invatat Karina sa le fac cu fermoare ascunse, mai ales ca la mine se bagau copii in ele!

4 comentarii:

  1. Elly, super! Nici eu nu folosesc aceste plicuri de plapuma. Noi avem de-o persoana si cu fermoar la capat. Sunt mult mai comode si practice. Dar acest tutorial este super! Felicitari si multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Geany, esti draguta ca intotdeauna! Cum am zis, nu se stie cui ii este util, am o prietena care numai cearceafuri asa are acasa, facute la comanda.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu folosesc astfel de cearceafuri..... după părerea mea,plapuma se îmbracă mai usor cand ai deschizatura pe mijloc..... de curând am cumparat o masina de cusut si acest plic este primul lucru pe care vreau sa il fac, dar nu am noțiuni de croitorie. Cu ajutorul dvs. sper sa reusesc....multumesc

    RăspundețiȘtergere